2019. okt. 19. szombat
×

Értesítés

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

image 2011-ben az Állami ünnep tűzijátékát Pyro-1 Kft.(partnercégünk) fővállalkozóként, konzorciumban pályázta meg és nyerte el az.

Debrecenben az Ad-Astra Pirotechnika Kft. alvállalkozóként vett részt a Szent István napi tűzijátékok megvalósításában. A bajai augusztus 20-ai tűzijáték lebonyolítását pedig cégünk kapta.


A felelős pirotechnikussal karöltve 5 fő pirotechnikus dolgozott Baján 5 napig. Baja 21óra 07 perckor lépett be az Állami tűzijátékba, s 15 percen keresztül másodperc pontossággal zenére koreografálva ugyanaz a látvány volt látható Budapest, Debrecen és Baja égboltján. Több mint 4000 effekt került fellövésre a Petőfi szigetről és az arra vezető hídról. Kihasználva a bajai helyszín adottságait néhány plusz effekt került bele még az augusztus 20-ai tűzijátékba. A hídról tűzmozsarak szikrázása jelezte a tűzijáték kezdetét a tűzijáték végén pedig a hídról lágyan leomló görögtűz kápráztatta el a közönséget. Melynek ezüstös szikrái, tükröződtek a vízen, így nyújtva még csodálatosabb látványt.

image

Nem csak a látvány megtervezésén, hanem a biztonságos kivitelezésen is nagy volt a hangsúly. A tűzijáték termékek, már a gyártás során többszörös minőségellenőrzésen estek át. Ezek után Európában is meg kellett kapniuk a forgalomba hozatali engedélyt. Minden terméket be kellett vizsgáltatni egy erre szakosodott bevizsgáló szervezettel (pl.: TÜV). A bevizsgálás igen alapos: A pirotechnikai termékeket különféle mechanikai behatásoknak teszik ki. El is működtetik őket, vizsgálva azt, hogy elég magasra mennek-e fel, nem hullnak-e vissza.

A telepítés módjának és a telepítés helyszínének is szigorú előírásoknak kellett megfelelnie. A vetőcsövek, repeszmentes polietilénből készültek. A csöveket tartó kalodák fizikai jellemzőinek megtervezése is mérnöki pontosságot igényel. Anélkül, hogy eltörne, vagy felborulna, ki kell bírnia, ha egy tűzijáték rendellenesen működik el.

A tűzijáték fellövését számítógéppel vezéreltük, hogy bármelyik pillanatban leállítható legyen, ha viharosra fordulna az időjárás.

A tűzijáték zavartalan telepítését 10 fő biztosította folyamatosan.A tűzijáték alatt több mint 20 fő(rendőr és biztonsági őr) ügyelt arra, hogy illetéktelen személy ne léphessen a lezárt területre. Mivel a hídról is kerültek fellövésre tűzijáték effektek, ezért a Dunai Vízi Rendészet két járőrhajóval biztosította a vízi forgalom leállítását. A Bajai Városi Tűzoltóság pedig egy fecskendős tűzoltóautóval vonult a helyszínre.

A Kar-Tex Kft. ezen kívül még több mint 25 további település Szent István napi tűzijátékát valósította meg.

A zenei alap mindhárom helyszínen a megrendelő kérésére azonos volt. A tűzijáték zenéjét Darvas Ferenc, Erkel díjas zeneszerző írta.

{gallery}tuzijatek-baja-2011{/gallery}